6В07204 – Азық-түлік технологиясы

Шифр – мамандықтың атауы:

6В07204 – Азық-түлік технологиясы

Аккредитациядан өтуі (өткен жылы, өткен мерзімі):

Оқу түрі, мерзімі:

Күндізгі: 4 жыл;

сырттай: 3 жыл, 2жыл.

Берілетін дәреже:

«Органикалық заттардың химиялық технологиясы» мамандығы бойынша техника және технология бакалавры

Кәсіби қызметінің саласы:

  • технолог,
  • әртүрлі меншік түріндегі қайта өңдеу кәсіпорындарының шебері,
  • өндірістік зертхананың техник-технологы,
  • ғылыми-зерттеу институттары мен ЖОО-да маман (лаборант) ;
  • стандарттау және сертификаттау орталықтарындағы маман.

Кәсіби қызметінің нысандары:

  • негізгі және нәзік органикалық синтез өнімдері;
  • органикалық заттар мен материалдарды өндіру және өңдеудің химиялық технологиясының аппараттары мен құрал-жабдықтары;
  • шикізаттық, қосалқы заттар мен материалдардың әртүрлі типтері (соның ішінде мұнай, газ, көмір, өсімдік шикі заты), полимерлер, мономерлер, эластомерлер, химиялық реагенттер мен реактивтер;
  • ғылыми-зерттеу приборлары мен құрал-жабдықтары өндірісімен айналысатын кәсіпорындар.

Кәсіби қызметінің пәні:

  • тамақ өнеркәсібі және қоғамдық тамақтану кәсіпорындарында технологиялық процесті ұйымдастыру және жүргізу;
  • дайын өнімнің шығуы мен сапасын арттыру үшін технологиялық процестерді жетілдіру және тиімділігін арттыру;
  • тамақ өнеркәсібі және қоғамдық тамақтану кәсіпорындарының техникалық-экономикалық көрсеткіштерін есептеу;
  • азық-түлік өнеркәсібіндегі шикізатты, қоғамдық тамақтану мен дайын өнімдер мен бұйымдардың компоненттерін технохимиялық бақылау;
  • стандарттар талаптарына жауап беретін жоғары сапалы, бәсекеге қабілетті өнім шығаруды қамтамасыз ету.
  • еңбек ұжымдарының жұмысын ұйымдастыру және басқару шешімдерін қабылдау;
  • экология, өндірістік санитария, Еңбекті қорғау және қауіпсіздік техникасы, сондай-ақ өрт-жарылыс қауіпсіздігі талаптарын ескере отырып, кәсіпорындардың техникалық жабдықталуын және өндірістік қызметін талдау;
  • техникалық-экономикалық көрсеткіштерді және маркетингтік қызметті талдау.

Білім беру қызметінің түрлері:

  • тамақ өнеркәсібі салалары,
  • жобалау, ғылыми-зерттеу ұйымдары,
  • азық-түлік қызметінің түрлі түрлері мен формаларының кәсіпорындары.

Кәсіби қызметінің түрлері:

  • азық-түлік өнімдерін өндіретін кәсіпорындар (жетекші кәсіпорындар)
  • ет-сүт өнеркәсібі және қоғамдық тамақтану; тамақ кәсіпорындары,
  • ет және балық жартылай фабрикаттары; шұжық өнімдері және ысталған өнімдер;
  • балалар және диеталық тамақ өнімдері).
  • жобалық институттар;
  • ғылыми мекемелер;
  • оқу орындары.

Практика базалары:

ЖШС «Актобенефтепереработка», «АЗНТ» АҚ, “Ақтөбе Продукт ” ЖШС, “Ақтөбе Продукт”  ЖШС майонез цехы